Ne treba posebno objašnjavati koliko je kvalitet materijala presudan da jedno odelo bude dobro skrojeno i da dobro stoji.

Zato sarađujemo sa svetski priznatim proizvodjačima tkanina koji su na samom vrhu po svom kvalitetu i cene se u svim krojačkim krugovima, italijanski Vitale Barberis Canonico, Cerruti, Monti, kao i engleski Dormeuil.

U Rancco ponudi su odevni predmeti izrađeni od najkvalitetnih prirodnih tkanina:

Merino vuna

Merino vuna se proizvodi od merino ovce, koje se uglavnom gaje u predelima Australije. Merino vuna je tanka i mekana, sa prečnikom između 17 i 19 mikrona, izuzetno je elastična, sa malo sjaja. Merino vuna se koristi za proizvodnju visoko kvalitetne vunene tkanine, od koje se u kasnijoj proizvodnji izrađuju kvalitetna odela i sakoi.

Moher

Moher je vrsta vune koja se dobija od dlake angora koza. Vlakna mohera imaju prečnik od oko 25-45 mikrona. Moher je jedan od najstarijih materijala koji se i dan danas koriste. Materijal je trajan, otporan i lako se boji. 
Poseduje veoma dobre termoizolacijske osobine. Dijametar mohera se povećava sa starošću koze, što znači da mlađe koze daju tanji i kvalitetniji moher koji se koristi za odeću, dok starije koze daju moher koji se koristi za izradu tepiha.

Kašmir

Kašmir je veoma cenjen u tekstilnoj industriji i proizvodi se iz dlake kašmirske koze. Kašmir je kvalitetno mekano vlakno, a odevni predmeti proizvedeni od njega su izuzetno topli.
Svi ostali materijali koje koristimo imaju prirodno poreklo. Trenutni trend u svetu je proizvodnja tkanina od Bio-tkanine. Kao sirovina za ove tkanine koristi se krzno životinja odgojenih u ekološkom ambijentu a pri obradi se ne koriste hemikalije koje zagađaju okolinu. Kreirajući odela od takvih materijala, zajedno čuvamo našu planetu.

Dugmad

Za dugmad od bivolskog roga koristimo ceo rog, bez vrha. Boje dugmića koji se prave od roga variraju od izrazito crne, preko braon do svetlo oker. 
Za izradu dugmića od prirodnog sedefa, koristimo određeni deo sedefne školjke, zbog čega je broj ovih dugmića ograničen. 
Korozo dugmad se prave od plodova palme tagua, koja raste u tropskim šumama Južne Amerike. Boja ovog ploda je bela i po strukturi liči na slonovu kost. Materijal je izrazito čvrst, može se bojiti svim bojama i ne bledi kroz godine. Inače, u pitanju je ekološka sirovina koja zamenjuje slonovu kost. 
Plastika za prsno pojačanje se proizvodi od konjskih dlaka ili kamilje dlake. Ušiva se ručno na sakou da bi mu dalo formu, jer su konjske dlake izuzetno savitljive i brzo se vraćaju u prvobitan oblik.